Η πρώτη νίκη της ΑΕΚ μας σε Ευρωπαϊκό όμιλο (pics)

Μία από τις ομορφότερες και συγκινητικότερες βραδιές της ιστορίας μας ήταν σαφέστατα η 1η Δεκεμβρίου του 2011, καθώς γευτήκαμε για πρώτη φορά το αίσθημα της νίκης σε Ευρωπαϊκό όμιλο. Η ΑΕΚκάρα μας έδειξε ένα απίστευτο πάθος, ήταν χάρμα οφθαλμών και πραγματικά μαγική.

Η ομάδα μας σε εκείνο τον αξέχαστο για όλους μας αγώνα αντιμετώπισε στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ την Μακάμπι Χάιφα από το Ισραήλ μέσα στο ΓΣΠ, πανηγυρίζοντας την νίκη με 2-1 έχοντας στον πάγκο τον τότε προσωρινό για εμάς προπονητή Δημήτρη Δημητρίου, γνωστό και ως Τζίμμη λόγω της απόλυση του Ολλανδού προπονητή Τον Κάανεν.

Ανοίξαμε το σκορ μόλις στο 14ο λεπτό με τον Γκονζάλο Γκαρσία και στην συνέχεια κάναμε άψογη διαχείριση χωρίς να απειληθούμε ιδιαίτερα. Μέχρι και το τέλος του πρώτου ημίχρονο παρέμεινε το υπέρ μας 1-0.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε ιδανικά όπως και το πρώτο. Γρήγορο γκολ και πάλι για την ΑΕΚ μας στο 6ο λεπτό της επανάληψης με σκόρερ τον Γκόργκα Πιντάδο. Ο Ισπανός με ένα φοβερό πλάγιο σουτ έκανε το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι Ισραηλινοί μέχρι το τέλος ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 75ο λεπτό με δράστη τον Μπουλιάτ.

Η ΑΕΚ μας αντιμετώπισε τους Ισραηλινούς με τους: Νέγκρι, Χόφλαντ, Μουρίγιο, Δημητρίου, Ντε Κλερ, Φαν Ντάικ, Λίνσεν, Γκαρσία (86’ Μρντάκοβιτς), Γκόμεζ, Πρίσο (86’ Ντίμεχ), Πιντάδο (75’ Σκοπελίτης).

Φωτορεπορτάζ από την παρθενική νίκη της ομάδας μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ:

Αφήστε μια απάντηση