Θαντ ΜακΦάντεν: Ένας Αμερικανογεωργιανός «βομβαρδιστής» (vid)

Η καλαθοσφαιρική ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια ως γνωστό, έχει ντύσει αρκετούς «παιχταράδες» στα κιτρινοπράσινα, όπου εν τέλει έγραψαν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας μας.

Δεν τίθεται θέμα προς συζήτηση πως ένας από αυτούς είναι και ο Αμερικανογεωργιανός Θαντ ΜακΦάντεν.

Του Κωνσταντίνου Κούλα

Τον πρωτογνωρίσαμε στα Κυπριακά γήπεδα με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ την περίοδο 2013-2014. Εκεί στον ένα χρόνο παρουσίας στην ομάδα της Λευκωσίας, πήρε μία μικρή γεύση του Κυπριακού πρωταθλήματος κατακτώντας και το πρωτάθλημα.

Tην αμέσως επόμενη χρονιά γίνεται κάτοικος Λάρνακας καθώς υπογράφει στην ομάδα μας. Από την πρώτη του εμφάνιση όλοι ανεξαιρέτως καταλάβαμε το τί θα ακολουθήσει. Κάθε του κίνηση εντός αγωνιστικού χώρου καλύτερη από την άλλη!

Τελείωσε την πρώτη του σεζόν αγωνιζόμενος με τον Κίμωνα στο στήθος ως πρωταθλητής Κύπρου βοηθώντας στο μέγιστο να φτάσει η ΑΕΚ μας ξανά στην κορυφή της Κύπρου.

Σε 25 παιχνίδια είχε μέσο όρο 15.6 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 2.5 ασσίστ.

Την σεζόν 2015-2016 σαν ΑΕΚτζήδες δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την απίστευτη και ονειρεμένη μας πορεία στο FIBA EUROPE CUP όπου προκριθήκαμε μέχρι και την φάση των 16 του θεσμού.

Εκεί ο ΜακΦάντεν μας έδειξε ακόμη περισσότερο την κλάση του, καθώς πρωταγωνιστούσε σε κάθε εμφάνιση της ομάδας μας.

Σε 14 παιχνίδια πέτυχε μέσο όρο 17.6 πόντους, με επίδοση 46/112 στα τρίποντα και 2.2 κλεψίματα. Αυτές οι επιδόσεις του τον καθιστούσαν στις πρώτες θέσεις των καλαθοσφαιριστών με τα καλύτερα στατιστικά σε όλη την διοργάνωση. Κατ’ ακρίβεια βρισκόταν στην 7η θέση με τους περισσότερους πόντους, στην 4η με τα περισσότερα τρίποντα και στην 2η με τα περισσότερα κλεψίματα!

Στιγμιότυπα από την ξέφρενη του πορεία στο FIBA EUROPE CUP:

Στα Κυπριακά γήπεδα τώρα η ΑΕΚ μας κάνει το back to back και γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πανάξια πρωταθλήτρια. Ο Αμερικανογεωργιανός γκαρντ πραγματοποίησε μία εξίσου μαγική και συνάμα παραγωγική σεζόν με μέσο όρο τους 17 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 2.6 ασσίστ στα 25 παιχνίδια!

Σε προσωπικό επίπεδο μετά από μία τέτοια επιτυχημένη σεζόν, οι κόποι του ανταμείβονται και κερδίζει το βραβείο του Player Of The Year του Κυπριακού πρωταθλήματος!

Τα στατιστικά του τις δύο σεζόν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη:

Σε αυτά τα 2 χρόνια αγωνιζόμενος με τον Κίμωνα στο στήθος, ο ΜακΦάντεν ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας που μας έκανε να ζήσουμε απίστευτες στιγμές και συγκινήσεις. Πανηγυρίσαμε στο σύνολο τρεις τίτλους, δύο πρωταθλήματα, ένα Super Cup αλλά ταυτόχρονα και μία πρωτόγνωρη εμπειρία στο θεσμό του FIBA EUROPE CUP!

Έγινε με την αξία του ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας! Θα είναι για πάντα ένας από εμάς και για πάντα στις καρδιές μας. Τον ευχαριστούμε για όλα!

Αφήστε μια απάντηση