Ο μαέστρος Κρόιφ που μας «απογείωσε»! (pics)

Καθαρά μεταβατική περίοδος για την ΑΕΚ μας οι χρονιές 2010-2012, καθώς κατάφερε να επιστρέψει στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας και σε χρόνο ρεκόρ πανηγύρισε με την αξία της την πρόκριση στους ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Πραγματικά εκείνο το διάστημα συνέβησαν πάμπολλα. Όλα μας οδήγησαν προς το καλύτερο. Αλλαγή προπονητή, αλλαγή πρότζεκτ, μέχρι και αλλαγή ολόκληρου του ρόστερ. Χρήση τεχνικού διευθυντή για πρώτη φορά στα χρονικά μας.

Μια ΑΕΚ εντελώς διαφορετική όπως εμείς την συνηθίσαμε, όπως εμείς την μάθαμε όπως εμείς την αγαπήσαμε, μια αλλαγμένη, παθιασμένη και εξελιγμένη ομάδα που πρόσφερε τα πάντα για να ικανοποιήσει εμάς τους φιλάθλους της.

Μία πρωτοβουλία της διοίκησης του Μάριου Έλληνα ήταν η απόκτηση ενός τεχνικού διευθυντή. Πρώτος και ένας από τους καλύτερους που πέρασαν από την ομάδα μας ο Ολλανδός Τζιόρντι Κρόιφ, ο οποίος άφησε το δικό του λιθαράκι στην πορεία της ΑΕΚκάρας μας τα επόμενα χρόνια.

Ο Ολλανδός αποτελούσε το Α και το Ω της ομάδας μας κατά την διετία 2010-2012 καθώς αυτός ο άνθρωπος ανέστησε και πάλι την κιτρινοπράσινη φλόγα των ΑΕΚτζήδων.

Με το που πάτησε το πόδι του στην πόλη του Κίμωνα και υπέγραψε το συμβόλαιο του με την ομάδα μας, μας έδειξε το τι θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Αυτό και έγινε! Βρήκε η ΑΕΚ μας αυτό που έψαχνε τόσο καιρό. Με την δική του αριστοτεχνία και φιλοσοφία ήταν αυτός που έκτισε από την αρχή το ρόστερ όπου μας πρόσφερε εν τέλει θέαμα και αμέτρητες συγκινήσεις.

Ο τεχνικός διευθυντής μας, είχε την τάση να συνεργάζεται κυρίως με συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές τους οποίους γνώριζε αρκετά καλά, μεταφέρνοντας έτσι το Ολλανδικό στοιχείο στην ΑΕΚ μας. Μερικοί από αυτούς έγραψαν με χρυσά γράμματα το δικό τους όνομα στην ιστορία της ομάδας μας. Ναι μεν έντυσε αρκετούς Οράνιε στα κιτρινοπράσινα αλλά έριχνε το βάρος του και προς την εγχώρια αγορά, υπογράφοντας συμβόλαια αρκετών έμπειρων ποδοσφαιριστών που έφαγαν με το κουταλάκι τα γήπεδα της Κύπρου.

Με την ηγετική του παρουσία όλες του οι μεταγραφές και η επιλογή τεχνικής ηγεσίας αποδείχτηκαν χρυσάφι. Δημιούργησε από την αρχή την ομάδα και την μετάτρεψε σε μοντέλο καλύπτοντας στο έπακρον όλες τις γραμμές.

Αποτέλεσμα αυτού; Οι κόποι ανταμείφθηκαν και η ομάδα-μοντέλο στην επανένταξη της στην πρώτη κατηγορία τερματίζει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και παράλληλα εξασφαλίζει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα προκριματικά μίας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αυτής του Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν ήταν μόνο αυτό όμως. Οι επιτυχίες δεν σταματάνε. Ο Κρόιφ κράτησε τον βασικό κορμό της πρώτης χρονιάς ωστόσο με μετρημένες, χρήσιμες και έξυπνες δικές του μεταγραφές το καλοκαίρι πανηγυρίσαμε και την είσοδο μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όντας η πρώτη Κυπριακή ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Η ΑΕΚ μας πρωταγωνιστεί σε πρωτάθλημα αλλά και σε Ευρώπη κατά την διετία 2010-2012 και ένα μεγάλο ποσοστό μεριδίου αυτών όλων των μαζεμένων επιτυχιών ανήκουν σαφέστατα σε αυτό τον χαρισματικό Ολλανδό. Με την φιλοσοφία του να περνά και στους διάδοχούς του, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πλέον ότι η ομάδα μας ΜΕΓΑΛΩΣΕ!

Αφήστε μια απάντηση