Αφιέρωμα: Τζακ ψυχάρα για πάντα ΑΕΚκάρα! (pics+vids)

«Ο νέος είναι ωραίος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς» αναφέρει μία φράση, η οποία ταιριάζει γάντι στην μπασκετική μας ομάδας σε ότι αφορά την πολύχρονη παρουσία του αρχηγού μας, Ιάκωβου Παντελή.

Δείτε και αυτό: Το aekskala.net σου δίνει την ευκαιρία να κερδίσεις μια επίσημη φανέλα του «Τζακ»!

Του Κωνσταντίνου Κούλα

Στην καθημερινή του ζωή ο “Jack P”, όπως όλοι τον φωνάζουν, χαρακτηρίζεται έως απλός, λιτός αλλά πάνω απ’ όλα οικογενειάρχης!

Εντός γηπέδου, μας μεταδίδει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Ο εμβληματικός αρχηγός μας είναι πραγματικά ο καλαθοσφαιριστής με τον “όρο” αφοσίωση. Το πάθος του, το ταμπεραμέντο του, το ήθος του, η αξιοπρέπεια του, η λαχτάρα για διάκριση αλλά και η αγάπη που δείχνει για τον σύλλογο πραγματικά ξεχειλίζουν σε κάθε του εμφάνιση. Σε κάθε του λεπτό μέσα στο γήπεδο μας υπενθυμίζει πως είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους και πιο χαρισματικούς καλαθοσφαιριστές που ανέδειξε η μεγαλόνησος.

Από αρκετά μικρή ηλικία εντάχθηκε στον χώρο του αθλήματος, καθώς ήταν μέλος της αθλητικής ομάδας του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς όπως και του ΑΓΟ (Αθλητισμός Για Όλους). Το 2000 όντας 15 ετών πανηγύρισε και το Επαρχιακό Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας με την φανέλα της Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας!

Ο δεύτερος από τα αριστερά στην πάνω σειρά ο αρχηγός της ΑΕΚ μας Τζακ Παντελη στην αθλητική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Δροσιάς.

Στην αρχή της καριέρας του στην μπασκετική Ακαδημία της ΑΕΚ όλοι έκαναν λόγο για ένα σπουδαίο ταλέντο και σε βάθος χρόνου αποδείχθηκε.

Το ταλέντο του αναγνωρίστηκε αρκετά γρήγορα και στα 16 του μόλις χρόνια εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ μας. Μοναδική χρονιά μέχρι και σήμερα, που δεν ήταν κάτοικος Λάρνακας η σεζόν 2002-2003 όταν μετακόμισε στον ΑΠΟΕΛ. Εκεί πανηγύρισε και τον πρώτο του τρόπαιο, αυτό του κυπέλλου.

Ο 35χρονος πλέον αρχηγός μας, στα τόσα χρόνια που αγωνίζεται με τον Κίμωνα στο στήθος έζησε απίστευτες στιγμές, πανηγυρίζοντας αμέτρητες επιτυχίες. Σήκωσε στον ουρανό σύνολο 11 ολόκληρους τίτλους. Τέσσερα πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και ακόμη πέντε Σούπερ Καπ. Το 2015-2016 ήταν ο αρχηγός της ομάδας που κατάφερε να μας συγκινήσει ακόμη περισσότερο με την μαγική της πορεία στην Ευρώπη φτάνοντας μέχρι και τις 16 καλύτερες ομάδες του FIBA Europe Cup. Ένας απίστευτος άθλος για μια Κυπριακή ομάδα.

Απόσπασμα από την πρόκριση μας στους 16 του FIBA EUROPE CUP:

Καλύτερη στιγμή της καριέρας του, όπως δήλωσε ο ίδιος στο επίσημο κανάλι της ΚΟΚ το 2016, ήταν ο τρίτος και καθοριστικός τελικός του πρωταθλήματος το 2015. Εκείνη την βραδιά στις 22 Απριλίου μέσα στο κατάμεστο “Κίτιον” κερδίσαμε με 76-67 τον ΑΠΟΕΛ κάνοντας το 3-0 στις νίκες, κατακτώντας έτσι το δεύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία μας. Ο ίδιος μάλιστα αναδείχθηκε και MVP του συγκεκριμένου παιχνιδιού πετυχαίνοντας 20 πόντους.

Ας θυμηθούμε τι είχε συμβεί εκείνο το βράδυ:

Δεν είναι μόνο συλλέκτης ομαδικών τροπαίων. Έχει στο ενεργητικό του και αρκετές διακρίσεις σε προσωπικό επίπεδο. Κατέκτησε στο σύνολο πέντε βραβεία του «Καλύτερου Κύπριου Καλαθοσφαιριστή» τις σεζόν 2011-2012, 2012-2013, 2014-2015, 2015-2016 όπως και την σεζόν 2017-2018. Την χρονιά εκείνη 2017-2018 η ΑΕΚ μας κατάφερε το απόλυτο κερδίζοντας το τρεμπλ, ασπίδα, πρωτάθλημα και κύπελλο.

Η ανακοίνωση «Καλύτερου Κύπριου Καλαθοσφαιριστή» της σεζόν 2017-2018:

Ο Τζακ θεωρείται αδιαμφισβήτητα από όλους μας ένας Αρχηγός με “Α” κεφαλαίο. Η λατρεία του για την ΑΕΚ μας φαίνεται και εκτός γηπέδου. Συχνά πυκνά με δικές του αναρτήσεις μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook προσπαθεί να ανάψει την κιτρινοπράσινη φλόγα των ΑΕΚτζήδων. Μας πωρώνει και μας πεισμώνει ακόμη παραπάνω για το ότι σε κάθε παιχνίδι πρέπει να δηλώνουμε τρανταχτό παρών στην κερκίδα. Μας τονίζει συνεχώς ότι χωρίς τον κόσμο δίπλα στην ομάδα οι ίδιοι οι καλαθοσφαιριστές δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ο 6ος παίχτης, ο φίλαθλος δηλαδή, είναι τον παν με βάση τα λεγόμενα του.

Δείτε μερικές απλές αλλά συνάμα “πωρωτικές” αναρτήσεις του αρχηγού μας:

Μετά τον τελικό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ το 2015:

Τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος 2016:

Τελικός κυπέλλου κόντρα στην ΕΘΑ το 2018:

Τρίτος τελικός πρωταθλήματος 2019 μέσα στο κλείστο “Κίτιον” κόντρα στον Κεραυνό Στροβόλου:

Είναι ένα παράδειγμα για τους νέους και ίνδαλμα για τους παλιούς. Συνέχισε να μας διδάσκεις μεγάλε Τζακ Παντελή!

Αφήστε μια απάντηση